Часопис „АРХИТЕКТ“, гласник Друштва архитеката Ниша, слави ове године 20 - годишњи јубилеј. Намера да се то обележи свечаним скупом, са изложбом и доделом захвалница, онемогућена је актуелном ситуацијом проузрокованом пандемијом covid 19. Из тог разлога, чланство и добитнике захвалница обавештавамо да ћемо тај догађај одложити до даљњег.

На листи захвалница је 20 аутора прилога, неколико сарадника на дизајну, припреми и штампи и 10 спонзора.

Текст поводом јубилеја можете прочитати у „Архитекту“ бр. 69-70 или на сајту Друштва архитеката Ниша www.dan.org.rs

Treći međunarodni Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST sa pratećim predavanjima, izložbama i tribinama ce se održati od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Beogradskoj kinoteci, sa ciljem da se afirmiše jedna od najzančajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost.

Organizatori Kongresa su udruženje Ekokult+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za arhitekturu i eko kulturu EKO KUĆA, sa suorganizatorima Arhitektonskim fakultetima iz Podgorice, Zagreba i Skoplja. Ovaj projekat sufinansiralo je i Ministarstvo za zaštitu živodne sredine,

učesnici Kongresa su deset eminentnih arhitekata iz deset zemalja sveta. Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po treći put u Srbiji, razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

Među poznatim i eminentnim svetskim predavačima ove godine je i profesor i emeritus Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogardu Branislav Mitrović, član SANU i autor brojnih projekata u Srbiji i inostarnstvu.

 

Molimo Vas da kao partner učestvujete u ovom značajnom arhitektonskiom događaju u smislu medijske podrške, odnosno da na sajt svog Društva postavite naš reklamni materijal koji Vam šaljemo u prilogu.

Više informacija možete videti na sajtu Kongresa  www.congress-saee.com.

Radujemo se budućoj saradnji i stojimo Vam na raspolaganju za svako pitanje i sugestiju.