ponedeljak, oktobar 15, 2018

Pratite nas:       

Najava predavanja
30 avgust 2017
Prva Wienerberger konferencija za arhitekte i projektante u Srbiji     Kompanija ...
09 jun 2016
MELBURN – GRAD SA DRUGE STRANE SVETA     MELBURN – glavi grad  južne australijske države ...
31 oktobar 2014
Radionica DAN-a: "Uređenje poslovnog potkrovlja"   Radionica sa temom „Uređenje poslovnog ...
09 oktobar 2014
Parkovske skulpture i fontane grada Niša     Društvo arhitekata Niša organizuje ...
08 april 2014
ARCHFEST  Večeras od ponoći počinje trodnevna žalost u Srbiji (21.,22. i 23. maj 2014.), ...
Vi ste ovde:Vesti»Najava događaja»Najava predavanja»Radionica DAN-a: "Uređenje poslovnog potkrovlja"
petak, 31 oktobar 2014 00:00

Radionica DAN-a: "Uređenje poslovnog potkrovlja"

 

Radionica sa temom „Uređenje poslovnog potkrovlja“ u produkciji Društva arhitekata Niša će angažovati studente arhitekture da se kroz rad u timu, a u saradnji sa mentorima, upoznaju sa metodama i veštinama uređenja unutrašnjeg prostora namenjenog poslovanju. Trajanje radionice je mesec dana, od 05. 11. do 05. 12., sa dinamikom rada 3 dana u nedelji (sreda – petak).

Studenti imaju prilike da se za vreme studija upoznaju sa temom uređenja unutrašnjeg prostora stambene i javne namene, ali će na ovom kursu imati prilike da se susretnu sa specifičnim i znatno zahtevnijim zadatkom uređenja potkrovlja u zgradi sa kosim krovom, koji od projektanta zahteva promišljanje i veštinu u oblikovanju prostora zbog denivelacije u spratnoj visini i kosina koje se javljaju kao posledica formiranja krovnih površina. Osim specifičnih zahteva u oblikovanju, ovakav prostor uslovljava i različit pristup organizovanju funkcionalnih celina radi što boljeg iskorišćenja prostora, kao i ispunjenje kvalitativnih normi u pogledu prirodnog osvetljenja i izolacije objekta, radi obezbeđivanja maksimalnih uslova za udoban i bezbedan boravak i rad u ovakvom ambijentu. 

Studenti će kroz razrešavanje ovog zadatka imati prilike da se upoznaju sa svim funkcionalnim i estetskim zahtevima ovog specifičnog prostora, ali i sa materijalima i proizvodima koji im u tom zadatku mogu pomoći, kao i metodama pristupa izazovu, kroz koji će ih voditi iskusni predavači koje su imali prilike da upoznaju za vreme svojih studija: doc. dr Milan Tanić, asistenti Slaviša Kondić i Marjan Petrović i saradnik Vojislav Nikolić. Radovi studenata koji će nastati kao rezultat učešća na Radionici, biće prikazani u okviru tradicionalne manifestacije Dani arhitekture Niša, koja ima za cilj afirmaciju i demonstraciju rada i savremenih trendova u našoj struci, u kojoj svoje mesto imaju i naše buduće mlade kolege. Radove ocenjuje tročlani žiri, u sastavu: doc. dr Aleksandar Keković, doc. dr Goran Jovanović i arh. Miodrag Medar, koji će imati ekskluzivnu priliku da budućim mladim arhitektima sugerišu eventualne promene u pristupu arhitektonskom projektovanju, koje bi uticale na njihov budući rad i napredovanje u struci. 

Tim čiji rad bude proglašen najuspešnijim biće nagrađen na svečanosti dodele prizanja i otvaranja izložbe radova, kojom će manifestacija Dani arhitekture Niša 2014. biti zavorena.

Pravo na učešće u radionici imaju svi studenti Građevinsko – arhitektonskog fakulteta u Nišu, a Prijava se može popuniti putem linka do petka 31.10. u ponoć. Prijave koje budu poslate nakon tog roka neće biti uzete u razmatranje.

Pročitano 1009 puta
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill